Over de docent

Yoga leert je surfen op de golven van het leven”

Deze quote uit Flow Magazine vertelt precies wat yoga mij heeft gebracht. Het is voor mij een manier om tot mezelf te komen. Naast dat het mijn lichaam souplesse en kracht geeft, geeft het mij een kalme geest en vergroot het mijn bewustwording. Yoga heeft mij leren omgaan met spanning en leren luisteren naar mijn lichaam.

Mijn naam is Marjolein Hensens (1980) en ik woon samen met mijn man en twee dochters in Groningen. In de loop der jaren ben ik geïnspireerd geraakt in de holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat je een individu in zijn totaliteit bekijkt.

Yoga en meditatie ben ik vanaf mijn studententijd regelmatig gaan doen. Ik zie het beoefenen van de yogahoudingen als een vorm van expressie (heb je gezien hoe mooi houdingen eruit zien?!) en de yoga in zijn totaliteit als een levensfilosofie.

Ik volgde mijn docentenopleiding bij Purekinderyoga (Rineke Vierhoven) in Groningen. Ik heb geleerd om op een speelse en verantwoordelijke manier (hatha) yoga te beoefenen, vanuit de beleving van het kind. Naast kinderyogadocent ben ik werkzaam in de jeugdgezondheidszorg.

In de lessen gebruik ik mijn creatieve en speelse kwaliteiten als rode draad om jou en/of je kind enthousiast te maken voor yoga en de natuur. Ik leer je hoe je met eenvoudige en simpele oefeningen je kunt blijven verwonderen.

Kom ervaren wat yoga voor jou kan doen!

Ik hoop jou en/ of je kind te ontmoeten!

Zonnegroet,

Marjolein