Over de docent

Yoga leert je surfen op de golven van het leven”

Deze quote uit Flow Magazine vertelt precies wat yoga mij heeft gebracht. Het is voor mij een manier om tot mezelf te komen. Naast dat het mijn lichaam souplesse en kracht geeft, geeft het mij een kalme geest en vergroot het mijn bewustwording. Yoga heeft mij leren omgaan met spanning en leren luisteren naar mijn lichaam.

Mijn naam is Marjolein Hensens (1980) en ik woon samen met mijn man en twee dochters in Groningen. Ik heb veel gereisd en in mijn werk als verpleegkundige ben ik altijd met mensen bezig. In de loop der jaren ben ik geïnspireerd geraakt in de holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat je een individu in zijn totaliteit bekijkt.

Al van kleins af aan heb ik een passie voor (zelf)expressie; van ballet tot andere sporten, van muziek luisteren tot zelf musiceren. Yoga en meditatie ben ik vanaf mijn studententijd regelmatig gaan doen. Ik zie het beoefenen van de yogahoudingen als een vorm van expressie (heb je gezien hoe mooi houdingen eruit zien?!) en de yoga in zijn totaliteit als een levensfilosofie.

Ik volgde mijn docentenopleiding bij Purekinderyoga (Rineke Vierhoven) in Groningen. Ik heb geleerd om op een speelse en verantwoordelijke manier (hatha) yoga te beoefenen, vanuit de beleving van het kind.

Naast kinderyogadocent ben ik werkzaam in de jeugdgezondheidszorg. Mijn droom is om therapeutische yoga te geven aan chronisch zieke kinderen, en/of kinderen met een lichamelijke of psychische beperking. Hiervoor ga ik een (vervolg-)opleiding volgen: Yoga for the special child.

Zo hoop ik mijn beroep en mijn passie voor yoga op de mooist denkbare manier te kunnen combineren.

In de lessen gebruik ik mijn creatieve en speelse kwaliteiten als rode draad om jou en/of je kind enthousiast te maken voor yoga en de natuur. Ik leer je hoe je met eenvoudige en simpele oefeningen je kunt blijven verwonderen.

Kom ervaren wat yoga voor jou kan doen!

Ik hoop jou en/ of je kind te ontmoeten in mijn les!

Zonnegroet,

Marjolein